Share

Информация

Какво е findbiz?
Как Мога да използвам findbiz?
Услуги за абонати
Защо трябва да стана абонат?
Защо трябва да рекламирам във findbiz?
Обслужване на клиенти


Какво е findbiz?
Findbiz, е онлайн търсачка, която осигурява достъп до най-голямата онлайн база данни с фирми на Балканите. С точни и пълни данни за 1 000 000 компании в Гърция, Румъния, България и Сърбия и 2900 продукти и услуги, Findbiz е уникален избор за компании, които се стремят да намерят бързо, лесно и изгодно доставчици и клиенти.

Как Мога да използвам Findbiz?
Findbiz предлага множество възможности и критерии за търсене на своите потребители и абонати чрез достъпно и лесно управление, като им дава възможност за лесно откриване на бизнеса, от който се нуждаят и ефективно таргетиране на подходящия пазар.
Чрез Бързо търсене можете лесно и ефективно да намерите компании, които Ви интересуват само чрез тяхното име, дейност и географски регион. Чрез Premium Търсене (само за Premium абонати)  Вие можете  да оцените  размера на пазарите, които Ви интересуват,  да определите  алтернативните целеви възможности  и  да създадете  целеви групи, подбрани според по-широк кръг от по-сложни критерии.
  
Услуги за абонати
От началната страница абонатът може да влезе и да използва конкретни раздели на сайта като Бързо търсене и Premium търсене, Баланс и Бизнес Връзка.
 
Възможности за търсене
Findbiz дава възможност на абонатите да използват два различни метода за търсене:
1. Бързо търсене: findbiz търсачката позволява на абонатите да извършват просто търсене през началната страница, избирайки  продукт / услуга или компания, в съчетание с географски критерии. В резултат на което получават списък с компании според издирвания критерий за търсене.
 
2. Premium Търсене: Това търсене е на разположение на абонатите, които искат по-специализирани списъци с компании. То дава достъп до по-сложни критерии за търсене и позволява на Premium Абонати да изтеглят редактирани списъци  в Excel  формат.

3.  Информация за компанията
Избирайки  фирма, абонатът може  да види пълното й описание, включително открояващите я елементи като лого, рекламна страница на компанията, нейните банери, продуктови каталози, видео и др. Освен това, абонатът може да получи достъп до линк и лесно да се ориентира в сайта на компанията за повече информация или да се свърже чрез електронна поща с компании, които той желае.
 
Баланси
(достъпно само за компаниите в Гърция)
Чрез раздела Баланси абонатът на findbiz може да търси и да намира:
• балансите и междинните финансови отчети на компаниите
• консолидирани Баланси и междинните финансови отчети на група от фирми,
 
Business Connect
В страниците на Business Connect абонатът въвежда "пазара" и по този начин може да търси или представя стоки и / или услуги, които той желае да закупи или съответно да предложи. Чрез просто търсене абонатът може да избере продукти, които предоставя и да проследи дали има оферти за тях от други компании. Освен това, той има възможността да заяви интереса си за продукта, който продава или да комуникира директно с компанията, която го търси.

Пазарни проучвания
Секторните  проучвания на ICAP точно отразяват структурата на пазара, давайки възможност за оценка на перспективите за развитието му. С цел подпомагане и засилване на бизнеса, ICAP планира и реализира ежегодно повече от 50 секторни проучвания.
Сега можете да закупите онлайн секторно проучване чрез findbiz, използвайки Вашата кредитна карта. То ще бъде пред Вас за по-малко от две минути.

Разгледай секторния анализ, който те интересува, като кликнеш тук.
 
 
Защо трябва да стана абонат?

Findbiz е обновена онлайн база данни за  компании, която включва повече от 800 000 фирми в България и на Балканите и свързва купувачи и продавачи от балканските страни.

Неограничени и специализирани търсения
Findbiz предлага възможност на абоната да направи неограничен брой търсения, използвайки  географски и икономически критерии, свързани с дейността му,с цел да създаде клиентската база данни, която му е необходима. В същото време му дава възможност да общува с избрани фирми по телефона или чрез електронна поща.

Списъци на компании в Excel формат
Премиум абонатите, след като създадат по свои критерии таргетирана група от компании, могат да я изтеглят в Excel файл за по-нататъшна обработка, например изготвяне на анализи или актуализиране на своите системи.

Подробна класификация на компаниите въз основа на тяхната дейност
За класификацията  на фирми според тяхната дейност, Findbiz използва както международния код NACE, така и уникална класификация на ICAP по сектори и продукти. Това улеснява потребителя лесно и бързо да намери компании, които произвеждат или които предоставят интересуващите го продукти, както и веднага да види профила на конкретна компания, към която имат интерес, нейните контактни данни, както и нейните ръководители.

Подобрени опции за насочване
Абонатите на Findbiz могат да избират между 35 различни критерии (географски, бизнес, пазаруване/търговия, размери, комуникация и др.) и да усъвършенстват своите търсения в съответствие с конкретните потребности.


Защо трябва да рекламирам във Findbiz?

Findbiz е уникален електронен "пазар" за компании, които искат да увеличат възможностите си за продажби, маркетинг,  доставки или проучвателни дейности и са заинтересовани бързо и лесно да си намерят партньори.

Най-доброто място да бъдат намерени потенциални партньори!
Вашето промоциране чрез findbiz е ефективно и изгодно средство за директно насочване към
доставчици, партньори или потенциални клиенти и дава възможност за:
• Популяризиране на познаваемостта на Вашата марка в България и на Балканите
• По-ефективно представяне на Вашето послание
• Представяне на Вашият фирмен  профил и насоките на Вашия бизнес
• Пряко представяне на Вашите продукти/услуги и каталози пред заинтересованите от тях комапании
• Потребителите на findbiz да посещават Вашия сайт
• Изпреварване на конкуренцията във Вашия бранш
• Доближаване на Вашите продукти до реалните купувачи

Промоцирането  чрез findbiz може да бъде под формата на:
• Банер на началната страница www.findbiz.bg
• Банер на страницата с резултати от категорията на продукта
• Банер на страниците на Баланси, Секторни проучвания, Business Connect
• Лого и пълно представяне на профила на вашата фирма
• Свързване на профила на Вашата компания към Вашия сайт и имейл
• Появяване на профила на Вашата компания във Вашите реклами, клипове, банери на оферти, брошури на Вашите продукти.

Дайте  на вашата компания шанс да бъде видяна от стотици потребители всеки ден!


Свържете се с нас и научете повече за възможностите, които findbiz може да Ви предложи!

Обслужване на клиенти
Телефон: (+359) 2 8014 100
Факс: (+359) 2 8014 100
Email: findbiz@icap.bg
Време: Понеделник - Петък 9.00 – 18.00 ч.